Benvinguts a Puigs de Menorca

Aquest blog va destinat a tota persona que estimi Menorca i volgui conèixer i donar a conèixer qualque puig o muntanya de Menorca.Tractarà de definir ses referències històriques, característiques des terreny i qualque curiositat.



dimarts, 19 de juliol del 2011

Portals curiosos de Menorca

Hola!
Aquí us deix uns enllaços, que he anat trobant aquests darrers temps, que crec interessants sobre diferents temes relacionats amb Menorca. Des de temes topogràfics, fotogràfics i d'informació diversa s'hi podrà trobar a s'article que ens ocupa.

Menorca webcams
http://www.menorca.es/zw_webcams.php

En aquest link podem veure un total d'onze càmares fotogràfiques que s'actualitzen cada deu minuts i que ens permet comprovar com està en cada moment un cert punt (normalment de sa costa). Entre es diferents punts hi ha Sa Mesquida , Santa Galdana, Son Bou, es port de Maó, Fornells o sa plaça d'es Born de Ciutadella.

Portal de cartografia - CIMe
http://cartografia.cime.es/

Portal de cartografia de Menorca molt interessant publicat per el Consell Insular de Menorca. Principalment m'han sorprès ses "Curiositats" amb es mapes anamòrfics (tamany d'es municipi depenent d'es tema escollit) d'es consum d'aigua per habitant  i de sa població de cada localitat. També es pot trobar un mapa de 600x800 mm a sa secció "Documents".

Fars de Balears
http://www.farsdebalears.org/

Pàgina molt complerta, referida a n'es fars de Balears, amb molts de detalls, moltes dades i unes panoràmiques impresionants quan una vegada clickat a n'es far desitjat es tria sa pestanya "360º".

Visualitzador Infraestructures de dades especials de les Illes Balears
http://ideib.caib.es/visualitzador/visor.jsp

Sense ser es millor visualitzador per cercar una localització, aquest visualitzador té sa possibilitat d'activar unes capes que es sobreposen a sa imatge de satèl·lit actual. Entre aquestes capes n'hi ha una de 1956 on es pot veure com era Menorca i com és ara.

Esper us hagi agradat i us sigui útil!

2 comentaris:

  1. Et vull felicitar per es blog, es molt interesant i em dona noves rutes per poder fer. Felicitats

    ResponElimina
  2. Gràcies Migue,

    estic content que t'agradi!

    salutacions

    ResponElimina