Benvinguts a Puigs de Menorca

Aquest blog va destinat a tota persona que estimi Menorca i volgui conèixer i donar a conèixer qualque puig o muntanya de Menorca.Tractarà de definir ses referències històriques, característiques des terreny i qualque curiositat.



dimecres, 18 de maig del 2011

Barrancs i torrents de Menorca(II). Des d'es Baranc d'es Bec a n'es de Trebalúger.

Hola de nou!
Aquesta és sa segona entrega de sa sèrie de barrancs de Menorca que constarà de tres articles en total. A s'article anterior vam veure es set primers barrancs començant des de Maó i cap a sa zona sud , és a dir , des d'es barranc de Rafalet fins es de Llucalari ( que per cert no l'havia fet mai fins fa pocs dies i és un d'es punts més idil·lics de sa nostra illa).
A s'article d'avui es seguirà per sa costa sud, d'Est a Oest, començant per es barranc d'es Bec ( amb sa desembocadura d'es torrent a n'es prat de Son Bou ) fins es barranc de Trebalúger que es seu torrent desemboca a sa platja que duu es mateix nom.
En es següents enllaços es troben es 6 links( per entrar a n'es documents google amb es mapes) d'es noms d'es barrancs i es nom d'on desemboca es torrent que passa pes barranc. Es dóna es cas que per dos barrancs que van a acabar a un mateix punt , he emprat un mateix document. Així, hi ha 6 links però 8 barrancs representats.

Barranc d'es Bec -Son Bou
Barranc de Son Boter (o La Vall)- Prat de Son Bou

Es Barranc de Son Boter o La Vall és un barranc molt polit que jo conec des de sa platja de Son Bou fins es lloc-molí de Son Boter. En aquest barranc hi ha alts murs a banda i banda, de paret molt blanca , ben típica del sud. És una zona molt fresca per s'altura d'es murs i sa quantitat d'aigu que duu es torrent, que provoca una altura i densitat d'es arbres considerables.
Podem trobar també cabres salvatges que sentim a ses altures d'es acantilats però que també es poden trobar a peu de barranc: Alerta si van amb ses cries que per alguna cosa es mascles es diuen com es diuen !
En aquest barranc també trobam sa "cova de s'aigu" , que és impresionant. Per qui no la conegui, es tracta d'una cova subterránea que duu aigua d'es subsol migjorner ( conten que no es sap molt bé d'on prové), d'uns 3 metres d'altura( no més que s'altura d'una persona un poc arrufada colque tros) i uns 200/300 de llargada sense emprar elements espeleològics, que té poden dur molt més endins, segons diuen. Jo només he arribat allà on no passa més sense res més que una llinterna.

Barranc de Binigaus i Barranc de Torrevella- Platja de Binigaus

En es barranc de Binigaus es troba sa Cova d'es Coloms, una cova molt coneguda per es menorquins. Aquesta cova té una primera cavitat molt grossa , d'uns 30 metres d'altura i uns 100 de longitut. Després, també hi ha una ruta molt més fina que s'endinsa però no sé com de llarga arriba a ser. Es impresionant sa grandària de sa cova i, més encara perquè no n'ets conscient fins que un no és a dins,  i també sa fresca que provoca quan un ve de sa solana i es poc aire que passa per es barranc.

Barranc de Sa Torre- Cala Escorxada
Barranc de Cala Fustam- Cala Fustam
Barranc de Sa cova i Barranc de Trebalúger- Cala Trebalúger

Bonu, esper us hagi agradat i prest arribarà es darrer article d'aquesta sèrie que acabarà amb es barrancs del sud , es barranc d'es Rellotge i es torrent d'es Puntarró al nord.
Fins sa pròxima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada