Benvinguts a Puigs de Menorca

Aquest blog va destinat a tota persona que estimi Menorca i volgui conèixer i donar a conèixer qualque puig o muntanya de Menorca.Tractarà de definir ses referències històriques, característiques des terreny i qualque curiositat.diumenge, 17 d’octubre del 2010

Des del principi

Benvinguts ,

Aquesta és sa inaguració d'aquest bloc.Pretenc avui definir quin va ser es motiu de fer aquest bloc i quines eines empr per trobar puigs , que si bé normalment es quatre o cinc més alts de Menorca són coneguts ( El Toro , S'Enclusa , Santa Águeda , Sa Roca , etc.) , n'hi ha molts més que són ben poc coneguts per sa gran majoria de sa població . Tot aquell que hagi pujat a colque punt lleugerament alt a Menorca es dóna compte de ses vistes extraodinàries que pot observar gràcies a sa poca altura que hi ha a sa resta des territori i , per tant , es pot observar perfectament tot tipus de accidents geogràfics . Així , fent colque excursió vaig arribar a sa conclusió de que arribant a n'es punts alts de Menorca es pot arribar a conèixer molt bé com entrar a un barranc o accedir a diferents punts de sa costa , que d'altre forma seria més difícil . Sobretot es barrancs són es més imponents des de un punt de vista alt.

Des de fa un temps empr una aplicació , via web , des ministeri de Medi Ambient que és un estil de Google Maps més un mapa topogràfic bastant complet. En principi és un poc complicat fins que li agafes es "tranquillo" . Bàsicament es tracta d'anar activant i desactivant ses opcions ortofoto i topogràfica.

A continuació passaré a explicar quatre consells útils a l'hora de fer funcionar s'aplicació :
-Pot passar que a  l'entrar  a s'enllaç te demani descargar colque programa adicional ( jo ho vaig fer i no hi ha cap problema).
-Una vegada has clicat per entrar dins s'aplicació tens dos tipus d'imatges disponibles ( dalt a l'esquerra) : Ortofoto i topogràfic.Es poden tenir ses dues activades a la vegada però quan atraques massa es mapa topogràfic desapareix i nomès veus es mapa tipu Google Earth , que per sa nostra tasca de cercar puigs no és útil.Sí és útil sa opció Ortofoto per reconèixer llocs que amb sa opció topogràfica no quedin suficientment clars .
-Si només es té activada sa opció topogràfica quan atraques molt s'aplicació queda en blanc i llavors te diu :
"Cargando imagen .Espere por favor". Sa solució està en activar ortofoto i fer enrera per poder llavors tornar activar es topogràfic i desactivar ortofoto.
-Una vegada es té un poc de soltura a s'hora de cercar , fer aprop i enfora , enfocar , etc. ja es pot començar a cercar punts alts que és lo que realment tracta aquest blog.


Bé, es tracta de jugar un poc per qui li agradi .Antes de coneixèr aquesta aplicació vaig seguir bastant mapes de Menorca en format paper.Es que me va semblar més complet , que no són militars i per tant pots demanar en préstec a sa biblioteca pública de Maó , és un d'es cartògrag i arqueòleg d'Alaior Josep Mascaró Pasarius.Està a escala 1/60000 i té un nombre important de noms de Puigs . Comparant aquest mapa amb es topogràfic d'es Ministeri es poden observar diferències encara que no molt importants. He tingut colque dubte a quin fer cas i normalment arribava a sa conclusió de agafar es noms d'es mapa Mascaró Pasarius i ses altures d'es Ministeri de Medi Ambient. Dit això ,  repetir que ses diferències de noms són petites i ses d'altures de poca importància (normalment).

Una vegada explicat com i perquè he decidit fer aquest blog puc passar ja a definir ses excursions que he fet aquest mes de septembre i ses que m'agradaria d'aquí en endavant.
Esper que es visor us sigui d'utilitat !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada