Benvinguts a Puigs de Menorca

Aquest blog va destinat a tota persona que estimi Menorca i volgui conèixer i donar a conèixer qualque puig o muntanya de Menorca.Tractarà de definir ses referències històriques, característiques des terreny i qualque curiositat.dimarts, 2 de novembre del 2010

Puig Mal

Hola!

Sa excursió d'avui és bastant més complicada per arribar a dalt que sa darrera de s'Ermita de Ferreries.Sa causa no és s'altura ( cap ho és a Menorca) ni sa distància recorreguda sino lo abrupte que arriba a ser sa pujada acompanyat d'una vegetació molt densa que impedeix , en molts casos , es pas.
Molta gent no ha sentit xerrar d'aquest puig (jo tampoc antes de trobar-lo a n'es mapa) . Ara bé , sí que coneixem Sa Penya de s'Indio . Es puig està anant d'Es Mercadal cap a Alaior a mà dreta :Amb sa imatge anterior hem acabat de situar-lo geogràficament . Ara , pens que hi ha dos formes per arribar a n'es peu Sud d'es Puig : un és de per sa curva que hi ha just quan acabes de pujar sa costa de s'estació transformadora , i s'altre , que és sa que jo vaig fer , és entrar de per sa carretera que va d'Es Mercadal a Es Migjorn Gran ( entre es Km .10 i 11 , a mà esquerra en direcció Mercadal-Migjorn) i una vegada allà seguir cap es lloc de Binissaqui Nou. Jo recoman deixar es cotxe lo antes possible perquè es camí és prou polit, es creua una marina que aquí l'anomenen d'es Vivero i , a més , s'haurà de deixar antes d'arribar a n'es lloc perquè quan toca girar un poc a l'esquerra per enfilar cap a n'es puig es camí està barrat.


Es Puig Mal està a 219 m.s.n.m. , encara que no ho sembli des de sa carretera general ja que aquestà també està prou elevada en aquell punt. Aquesta és una altra raó per anar-hi de per sa carretera Mercadal-Migjorn. No he trobat informació d'on ve es nom però supòs que deu venir de sa dificultat per pujar-hi .


 En aquesta imatge es pot veure es Puig Mal i es camí que hi duu amb sa muntanya d'El Toro de fons .


Aquesta foto és a mig camí de pujada .Realment és una pujada preciosa plena de dificultats .Encara que no ho sembli aquí hi havia bastanta pendent . 


Aquí va ser on me vaig quedar , es començava a fer fosc i no ho veia gens clar poder arribar dalt. Potser amb més temps ho hagués aconseguit .Ara m'en don compte que em falten unes quantes fotos que haguessin estat interessants . Hi havia zones que me recordaven un poc a ses Penyes d'Egipte amb parets molt altes que s'havien de rodetjar amb es color vermellós tant típic de ses Penyes.Sa muntanya que es veu allà a n'es fons és Sa Font Rodona , pujada que esper fer per ses vacances de Nadal així com altres que ja aniré descrivint a mesura que es consegueixin ( o no...). És sa muntanya més alta de sa mitad sur de s'illa i recentment he observat un camí que duu casi fins a dalt de tot d'es puig.

Bonu, esper us hagi agradat i pensau que s'hi ha d'anar amb temps i ganes d'aventura.
Per qui no en volgui tanta també recoman sa volteta fins a n'es peu d'es puig ja que realment val la pena .

2 comentaris:

  1. Acab de descubrir es teu blog, m'agrada molt tant ses fotos com ses indicacions de com arribar als cims!!

    ResponElimina
  2. Gràcies Toni!Pots veure que no actualitz molt però amb ganes.
    No podria fer-ho sense es programa SIGPAC MAPA , que és una passada.

    ResponElimina