Benvinguts a Puigs de Menorca

Aquest blog va destinat a tota persona que estimi Menorca i volgui conèixer i donar a conèixer qualque puig o muntanya de Menorca.Tractarà de definir ses referències històriques, característiques des terreny i qualque curiositat.



diumenge, 17 d’octubre del 2010

Des del principi

Benvinguts ,

Aquesta és sa inaguració d'aquest bloc.Pretenc avui definir quin va ser es motiu de fer aquest bloc i quines eines empr per trobar puigs , que si bé normalment es quatre o cinc més alts de Menorca són coneguts ( El Toro , S'Enclusa , Santa Águeda , Sa Roca , etc.) , n'hi ha molts més que són ben poc coneguts per sa gran majoria de sa població . Tot aquell que hagi pujat a colque punt lleugerament alt a Menorca es dóna compte de ses vistes extraodinàries que pot observar gràcies a sa poca altura que hi ha a sa resta des territori i , per tant , es pot observar perfectament tot tipus de accidents geogràfics . Així , fent colque excursió vaig arribar a sa conclusió de que arribant a n'es punts alts de Menorca es pot arribar a conèixer molt bé com entrar a un barranc o accedir a diferents punts de sa costa , que d'altre forma seria més difícil . Sobretot es barrancs són es més imponents des de un punt de vista alt.

Des de fa un temps empr una aplicació , via web , des ministeri de Medi Ambient que és un estil de Google Maps més un mapa topogràfic bastant complet. En principi és un poc complicat fins que li agafes es "tranquillo" . Bàsicament es tracta d'anar activant i desactivant ses opcions ortofoto i topogràfica.

A continuació passaré a explicar quatre consells útils a l'hora de fer funcionar s'aplicació :
-Pot passar que a  l'entrar  a s'enllaç te demani descargar colque programa adicional ( jo ho vaig fer i no hi ha cap problema).
-Una vegada has clicat per entrar dins s'aplicació tens dos tipus d'imatges disponibles ( dalt a l'esquerra) : Ortofoto i topogràfic.Es poden tenir ses dues activades a la vegada però quan atraques massa es mapa topogràfic desapareix i nomès veus es mapa tipu Google Earth , que per sa nostra tasca de cercar puigs no és útil.Sí és útil sa opció Ortofoto per reconèixer llocs que amb sa opció topogràfica no quedin suficientment clars .
-Si només es té activada sa opció topogràfica quan atraques molt s'aplicació queda en blanc i llavors te diu :
"Cargando imagen .Espere por favor". Sa solució està en activar ortofoto i fer enrera per poder llavors tornar activar es topogràfic i desactivar ortofoto.
-Una vegada es té un poc de soltura a s'hora de cercar , fer aprop i enfora , enfocar , etc. ja es pot començar a cercar punts alts que és lo que realment tracta aquest blog.


Bé, es tracta de jugar un poc per qui li agradi .



Antes de coneixèr aquesta aplicació vaig seguir bastant mapes de Menorca en format paper.Es que me va semblar més complet , que no són militars i per tant pots demanar en préstec a sa biblioteca pública de Maó , és un d'es cartògrag i arqueòleg d'Alaior Josep Mascaró Pasarius.Està a escala 1/60000 i té un nombre important de noms de Puigs . Comparant aquest mapa amb es topogràfic d'es Ministeri es poden observar diferències encara que no molt importants. He tingut colque dubte a quin fer cas i normalment arribava a sa conclusió de agafar es noms d'es mapa Mascaró Pasarius i ses altures d'es Ministeri de Medi Ambient. Dit això ,  repetir que ses diferències de noms són petites i ses d'altures de poca importància (normalment).

Una vegada explicat com i perquè he decidit fer aquest blog puc passar ja a definir ses excursions que he fet aquest mes de septembre i ses que m'agradaria d'aquí en endavant.
Esper que es visor us sigui d'utilitat !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada