Benvinguts a Puigs de Menorca

Aquest blog va destinat a tota persona que estimi Menorca i volgui conèixer i donar a conèixer qualque puig o muntanya de Menorca.Tractarà de definir ses referències històriques, característiques des terreny i qualque curiositat.



divendres, 1 d’abril del 2011

Barrancs i torrents de Menorca (I) . De Rafalet a Llucalari

Hola a tots!
Després de deu puigs penjats a n'aquest blog he decidit fer un parèntesis i publicar una serie d'articles que aniran dirigits a a n'es amants des barrancs i torrents de Menorca. En ocasions, he comprovat que d'on s'observen millor es barrancs és des d'un punt alt i, per tant , és puigs de Menorca són ideals degut a sa seva altura , ni massa alts ( des d'on seria díficil diferenciar es barrancs amb claritat) ni massa baixos .
Aquesta serie constarà de 3 articles , amb un total de 22 barrancs i torrents. D'ells , 20 desemboquen a sa costa sud , un torrent desmboca a s'Albufera d'es Grau (torrent d'es Puntarró) i un barranc interior (d'es Rellotge).
He creat un document Word per cada un d'ells i els he penjat a n'es portal de documents de Google. Aquest documents tant sols consten d'unes imatges preses d'es visor que ja he emprat a casi cada article ( http://sigpac.mapa.es/fega/visor/) per tenir una mínima idea d'on es pot començar ; es camí sense molta exactitut ; unes quantes referències com llocs , urbanitzacions o altres punts geogràfics;  i sa desembocadura.
Recordau que per emprar es visor anteriorment mencionat i veure ses imatges topogràfiques ( com es veuen a n'es links que he penjat) s'ha de desactivar sa opció "Imágenes/Ortofotos".
Molts d'es mapes els he hagut de dividir en dues o tres imatges per cabre dins es document . Així , he marcat amb un cercle vermell algun punt clau que surt a ses dues imatges per poder saber com encaixen. Sa qualitat de ses imatges és bona però dins es link es veuen un poc petites : podreu solucionar-ho aumentant es zoom d'es vostre navegador baix a la dreta. Si voleu que es document word no s'obri damunt sa pestanya pròpia d'es blog , pinxau amb es botó dret damunt es link i a "obrir a una nova pestanya".

1-Barranc de Rafalet
2-Torrent de Biniparratx
3-Barranc de Ses Penyes-Es Canutells
4-Barranc de Son Domingo
5-Barranc de Cala'n Porter
6-Barranc de Sa Torre Vella
7-Barranc de Llucalari

Algun d'aquests barrancs no l'he fet mai , i crec que cap de dalt a baix , per la qual cosa no us puc dir molt més . Segurament una bona part d'ells sigui privat i també és molt possible que és pas estigui barrat o sigui impracticable.
Segur que més d'un de voltrus coneix prou bé algun d'aquests . No dubteu a fer-ho saber, si voleu, deixant un comentari.
Es pròxim article serà des d'es barranc d'es Bec fins es de Trebalúger.
Bonu , a xalar!

1 comentari: